De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat volgend jaar strenger toezicht houden op medische apps op smartphones, waarmee consumenten zelf een diagnose kunnen stellen. De boetes kunnen oplopen tot wel 900.000 euro, zo meldt het AD.

appMensen kunnen met de gezondheidsapplicaties bijvoorbeeld een moedervlek scannen, astma vaststellen of bijziendheid testen. Vervolgens krijgen ze medisch advies. De IGZ houdt al toezicht op deze apps, waarvan er alleen in Nederland al honderden zijn, maar kondigt nu aan hard in te grijpen als blijkt dat een app niet deugt. Dit is het gevolg van strengere Europese normen. De inspectie wil gericht toezicht houden op basis van signalen, klachten en meldingen over ‘foute’ apps.

Inspectie pakt ‘foute’ digitale dokters aan
Getagd op:                         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *