Slecht nieuws voor dames en heren met een kantoorbaan. Van veel en lang zitten worden je billen plat. Er bestaat zoiets als ‘kantoorkont’.

“Het probleem is dat we dagelijks ons achterwerk op stoelen parkeren”,  de krant New York Post. Het gevolg laat zich raden: “Mensen vinden geen tijd om hun bilspieren te verstevigen.” Wie niet geregeld gaat staan en of een stukje loopt, heeft de kans dat de billen minder stevig worden.

Ronder en steviger
Des te meer je zit, des te groter de kans is dat je billen platter worden. Het minimale wat je kan doen is gaan staan achter je bureau. “Of je gaat elk uur vijf minuutjes lopen”, raadt de bewegingsexpert aan. In beide gevallen gebruik je spieren waardoor je billen steviger en ronder worden.

Wie meer wil doen, kan squat-oefeningen doen. “Kniebuigingen zijn de gouden oefeningen voor bilspieren”. Ze zorgen ervoor dat je bilspieren groter worden.” Ook lunges (uitvalspassen) zijn goed voor de bilpartij.

Lang zitten ongezond
Overigens is het sowieso beter om zo nu en dan op te staan als je een kantoorbaan hebt. Lang blijven zitten is niet gezond. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt daarom aan om nooit langer dan een half uur tot een uur ononderbroken te zitten. Het advies is om na een uur even op te staan of een klein (trap)loopje te doen.

We zitten elke dag veel te lang…

 

ad7f2dbb-3664-41ee-8dba-28642550fe60_young-fitness-instructor-sitting-on-chair-000027653108_medium-e1457704626875

Veel op een bureaustoel zitten? Pas op voor een ‘kantoorkont’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *