Pilates

Zin om actief met je lijf bezig te zijn, bewust te oefenen maar je niet in het zweet te werken? Dan is Pilates iets voor jou!
Pilates is een trainingsmethode met oefeningen voor een mooi en sportief lichaam. Het bestaat uit grondoefeningen voor buik, billen, benen, rug en armen. Pilates richt zich ook op een stevige en stabiele rug, daarom is Pilates geschikt voor beginners en gevorderden maar ook mensen met rugklachten. De sleutelwoorden bij Pilates zijn: stabiliteit, flexibiliteit en lichaamsbeheersing.

Pilates is een bewegingsvorm ontwikkeld door Joseph Pilates en is al bijna 100 jaar oud. Joseph Pilates verdiepte zich in verschillende fysieke trainingsvormen en bestudeerde daarnaast Oosterse meditatievormen. Dit gecombineerd met zijn visie van een gezonde geest in een gezond lichaam heeft zijn oefenmethode gevormd.
Pilates is een training die gericht is op het bevorderen van de beheersing, soepelheid, coördinatie en kracht van de spieren. Flankademhaling en bewegingen aansturen vanuit je krachtcentrum (bekkenbodem-buik-onderrug-middenrif) zijn de basis van elke oefening.

Bewegingsprincipes
In alle oefeningen komen de volgende 6 elementen voor:
– Centreren
– Concentratie
– Controle
– Precisie
– Ademhaling
– Flow of vloeiend bewegen

Wat levert het op?

– Verbeterde houding en beweging
– Verdiepen van ademhaling en meer energie
– Ontspannenheid en een rustigere geest
– Sterke buik- en rugspieren
– Lenigheid
– Vaak nemen lichamelijke pijnklachten af

Wat doet de oefentherapeut voor u?

De aanwezige therapeut zorgt voor de juiste persoonlijke voorlichting en tips om de oefening goed of nog beter uit te voeren en zo uw belastbaarheid te verhogen. Ook bij de Pilates maken we regelmatig gebruik van hulpmiddelen als lichte gewichten, ballen en dynabands. Een fanatieke, maar afwisselende en leuke manier om te werken aan uw lichaam!

Wanneer?

Pilates wordt gegeven op dinsdagavond om 19:00u – 20:00u.

Iets voor u?

Benieuwd geworden en ook een keer proberen? Meld u dan gelijk aan voor een GRATIS proefles!

pilates_slide01